Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φλεγόμενο πλοίο: 14 αγνοούμενοι – Ανάμεσά τους δύο Έλληνες

Στους 14 ανέρχεται ο αριθμός των αγνοούμενων από το φλεγόμενο πλοίο ανοικτά της Κέρκυρας.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και δύο Έλληνες, ενώ συνολικά διασώθηκαν και βρίσκονται στο νησί της Κέρκυρας 278 επιβαίνοντες του καραβιού που τυλίχτηκε στις φλόγες. Δύο άτομα, ένας Βούλγαρος και ένα Τούρκος, είναι εγκλωβισμένοι στο πλοίο.

Νωρίτερα, η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανακοίνωση ότι οι φλόγες ξεκίνησαν από το γκαράζ τρία.

Το χρονικό

Το Εuroferry Olympia απέπλευσε από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στη 01:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, με προορισμό την Ιταλία και το Μπρίντεζι. Ανάμεσα στους 239 επιβάτες βρίσκονταν και οικογένειες με παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το λιμενικό, ήταν 04:18 όταν ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε ότι στο Εuroferry Olympia είχε ξεσπάσει φωτιά.

Ακόμη και τώρα, σχεδόν εννέα ώρες μετά, δεν είναι γνωστό πως ξέσπασε η φωτιά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξέσπασε στο γκαράζ και γρήγορα επεκτάθηκε. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρία επιβάτη, χρειάστηκαν μόλις 15 λεπτά από τη στιγμή που μπήκαν στις λέμβους, έως ότου η φωτιά να φτάσει στο κατάστρωμα!

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Καραμανλής: Στη Θεσσαλονίκη ο στόχος είναι να ξεπεράσουμε τα 550 λεωφορεία μέχρι τέλος Ιανουαρίου

Αφού ενημέρωσε τις αρχές στις 04:18, ο καπετάνιος ενημέρωσε στις 04:25 το θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού και άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου.

Το πλήρωμα, χωρίς πανικό όπως ανέφεραν οι επιβάτες στις μαρτυρίες τους, ξύπνησε τους πάντες και τους ζήτησε να ανέβουν στο κατάστρωμα και να φορέσουν τα σωσίβιά τους.

Αμέσως όλοι μπήκαν στις σωσίβιες λέμβους και απομακρύνθηκαν από το φλεγόμενο πλοίο, που γρήγορα παραδόθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη στις φλόγες.

 

Πηγή: newsit.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ