Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτεινοί δορυφόροι του Elon Musk στον ουρανό της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικης

Το βράδυ του Σαββάτου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με αναφορές για μία συστοιχία φωτεινών ουράνιων σωμάτων, που ήταν ορατή στον ουρανό από αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Κάποιοι περιέγραψαν αυτό που έβλεπαν ως ένα φωτεινό τραινάκι. Άλλοι έβαλαν τη φαντασία τους να δουλέψει και μίλησαν για εξωγήινους.

Η εξήγηση είναι απλή. Πρόκειται για τους δορυφόρους χαμηλής τροχιάς του Starlink. Το Starlink αποτελεί εγχείρημα του Elon Musk. Ο δισεκατομμυριούχος φιλοδοξεί να μπορεί να παρέχει δορυφορική σύνδεση στο διαδίκτυο σε κάθε γωνιά του πλανήτη μέσω ενός αυξανόμενου δικτύου ιδιωτικών δορυφόρων που περιφέρονται σε τροχιά.

Χθες το βράδυ η συστοιχία των δορυφόρων πέρασε από τη Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική. Αρκετοί ήταν εκείνοι που κατέγραψαν το πέρασμα των δορυφόρων με τα κινητά τους τηλέφωνα.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Χωρίς ρεύμα για πάνω από 6 ώρες σήμερα Πέμπτη περιοχή στη Θεσσαλονίκη

Η υπηρεσία του Starlink είναι διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένες περιοχές στις ΗΠΑ, τον Καναδά και σε συγκεκριμένα μέρη στον υπόλοιπο πλανήτη. Διαθέτει πλέον περισσότερα από 100.000 δορυφορικά τερματικά που αποστέλλονται σε πελάτες και ο χάρτης κάλυψης θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς περισσότεροι δορυφόροι μπαίνουν στον αστερισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ