Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χανιά: Εκταφή νεκρού που πέθανε στο γηροκομείο ζητά η οικογένειά του

Οι συγγενείς του νεκρού ηλικιωμένου θεωρούν ύποπτο τον θάνατό του καθώς έγινε ξαφνικά ενώ επικαλούνται μαρτυρία πρώην εργαζομένου στη δομή σύμφωνα με την οποία ο ηλικιωμένος κοιμόταν μόνιμα στον χώρο των πλυντηρίων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η πρώην εργαζόμενη στο «zarpanews.gr» και την Ευτυχία Πενταράκη, ο άνθρωπος αυτός έπαιρνε πολλά φάρμακα και τον θεωρούσαν τρελό στη δομή ενώ υπήρχε η σκέψη ακόμα και να του χορηγηθεί μορφίνη. Η ίδια τόνισε ότι έναν μήνα μετά την εκδίωξή της από τη δομή, ο ηλικιωμένος πέθανε.

Συνεχείς αποκαλύψεις
Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα και για τις καταγγελίες περί κακοποιήσεων των γερόντων που βρίσκονταν στο γηροκομείο. Εκτός από τις σοκαριστικές καταγγελίες των πρώην εργαζομένων στη μονάδα, καθημερινά προστίθενται νέα στοιχεία από συγγενείς ανθρώπων που διαβιούσαν ως τρόφιμοι στο γηροκομείο και καταθέτουν τη δική τους εμπειρία.

Η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη, που έχει αναλάβει και το κύριο βάρος της συγκέντρωσης των αποδεικτικών στοιχείων, ούσα και η ίδια μεταξύ των θυμάτων, καθώς ο πατέρας της, που φιλοξενήθηκε στο ίδρυμα, έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2020, κάνει έκκληση μέσω της «Εφ.Συν.» σε όσους γνωρίζουν στοιχεία για την υπόθεση να προσέλθουν να τα καταθέσουν στις αστυνομικές αρχές. «Για την υπόθεση αυτή καταθέσαμε μήνυση για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, όπως η έκθεση σε κίνδυνο. Ωστόσο, μετά τα σοκαριστικά στοιχεία που συλλέξαμε όταν άρχισαν να ανοίγουν τα στόματα, κατά τη γνώμη μου στοιχειοθετείται το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η κ. Παπαδάκη.
Μετά την παρέμβαση για το θέμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η προανακριτική διαδικασία εξελίσσεται με μεγάλη ταχύτητα και πιθανώς αμέσως μετά το Πάσχα να υπάρξει απαγγελία κατηγοριών και άσκηση διώξεων. Την ταχύτατη ολοκλήρωση της διαδικασίας επιθυμεί και η πλευρά του γηροκομείου, τονίζοντας πως πρόκειται για μια σκευωρία με ανυπόστατες κατηγορίες, ενώ ήδη οι συνήγοροι των ιδιοκτητών του ιδρύματος έχουν προτείνει λίστα με 53 μάρτυρες οι οποίοι, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, πρόκειται να δώσουν τις δικές τους μαρτυρίες που είναι ριζικά αντίθετες με όσα λέγονται και γράφονται μέχρι σήμερα για τη συγκεκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Ανακοπή καρδιάς στο τιμόνι υπέστη ο οδηγός που προκάλεσε την καραμπόλα στη Θεσσαλονίκη

 

Πηγή:  efsyn.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ