Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Σταϊκούρας: Στα μέσα Οκτωβρίου η απόφαση για το επίδομα φυσικού αερίου

Στα μέσα του Οκτωβρίου αναμένεται η όποια απόφαση για το επίδομα φυσικού αερίου, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, ενώ αναφέρθηκε και στο κοινωνικό μέρισμα

Ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε τόσο στο επίδομα φυσικού αερίου όσο και στο κοινωνικό μέρισμα λέγοντας πως: «Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε. Η εικόνα είναι καλή, είναι ικανοποιητική, χωρίς να θριαμβολογώ για την πορεία της οικονομίας. Τα ταμεία πράγματι είναι γεμάτα με την έννοια ότι και ο κρατικός προϋπολογισμός αρχίζει να εκτελείται καλύτερα και η χώρα αντλεί πόρους από τις αγορές χρήματος με αρνητικό κόστος δανεισμού και από τις αγορές κεφαλαίου με το χαμηλότερο ιστορικά κόστος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτομάτως η ελληνική πολιτεία πρέπει να βγάζει πόρους γιατί αυτό αυξάνει το έλλειμμα και το χρέος. Ταμειακά δηλαδή μπορεί να έχεις τους πόρους αλλά όσο εκταμιεύεις, όσο αυξάνεις τις δαπάνες τόσο αυξάνει το έλλειμμα της χώρας το οποίο μπορεί να έχει αλυσιδωτές αρνητικές επιδράσεις στο μέλλον. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δημοσιονομική ευελιξία. Εάν η εικόνα είναι αυτή και καλύτερη προφανώς θα έχουμε πιθανότητα δημοσιονομικό χώρο για πρόσθετη ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων με ποιον τρόπο αυτό θα γίνει δεν το γνωρίζω ακόμα».

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Η ανιψιά του Μπιν Λάντεν «ψηφίζει» Τραμπ: «Μόνο αυτός μπορεί να αποτρέψει μια νέα 11η Σεπτεμβρίου»

«Για μέτρα που αφορούν μόνο το 2021 μπορεί να υπάρξουν κάποιες πιθανόν πρόσθετες ενισχύσεις ανάλογα και με την κρίση των τιμών θα έχουμε εικόνα περίπου σε ένα μήνα. Τότε θα καταθέσουμε και τον προϋπολογισμό», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ