Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο – “Βιβλική η καταστροφή”, λέει ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο, όμως οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος, σύμφωνα με το συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να δημιουργηθεί σε οποιοδήποτε σημείο κάποιο μεγάλο μέτωπο.

Στην περιοχή της Ορνέ επιχειρούν 33 οχήματα της Πυροσβεστικής με 120 πυροσβέστες, ενώ στο Ροδάκινο δρουν 7 οχήματα με 22 πυροσβέστες.

Συνεχείς ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 4 εναέρια μέσα, ενώ οι εθελοντές και μέσα από τους ΟΤΑ έχουν βοηθήσει πολύ στο έργο της κατάσβεσης.

Στο μεταξύ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Σπηλίου – Αγίας Γαλήνης που είχε διακοπεί από χθες το βράδυ στις 22.00 λόγω της πυρκαγιάς.

Παράλληλα η ισχύς των ανέμων έχει πέσει και η αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί χθες λόγω των καπνών έχει κατά πολύ βελτιωθεί.

Η καταστροφή από τις φλόγες ξεκινάει από Κρύα Βρύση, Ορνέ, Μέλαμπες, Σαχτούρια και έφτασε μέχρι τις πρώτες κατοικίες παραθεριστικές της Αγίας Γαλήνης.

Μιλώντας νωρίς το πρωί στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Ιωάννης Ταταράκης ανέφερε πως η εικόνα της φωτιάς ήταν καλύτερη: «Ευτυχώς τώρα βλέπουμε ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο. Δεν επειλούνται χωριά. Ελπίζουμε να τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο ανατολικά της Ορνέ. Αλλά η καταστροφή είναι βιβλική» είπε ο κ. Ταταράκης.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  ΥΠΕΞ: Επιτρέπεται από σήμερα η είσοδος επισκεπτών στο Άγιο Όρος υπό προϋποθέσεις

Πρόσθεσε ότι η ένταση των ανέμων έχει πέσει, ωστόσο υπάρχουν ακόμη μεγάλες ριπές.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου ανέφερε ότι επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι των χωριών που είχαν εκκενωθεί, καθώς η φωτιά τώρα δεν απειλεί σπίτια.

Σημειώσε, ωστόσο, ότι έχουν καεί πάρα πολλά ελαιόδενδρα και έχουν καταστραφεί μελίσσια.

Η χθεσινή νύχτα ήταν πολύ δύσκολη καθώς η φωτιά δεν είχε περιοριστεί και το μέτωπο ήταν μεγάλο.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ