Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς ξένους εθελοντές οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών του Τόκιο δήλωσαν σήμερα, Δευτέρα (22/3) ότι η Ιαπωνία δεν θα επιτρέψει σε εθελοντές από το εξωτερικό να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού, εκτός από ορισμένους που θεωρούνται απαραίτητοι. Η απόφαση έρχεται μετά από αυτήν της προηγούμενης εβδομάδας από την κυβέρνηση, να απαγορεύσει την παρουσία ξένων θεατών, λόγω της ανησυχίας των κατοίκων της χώρας για αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Οι οικογένειες των αθλητών είναι επίσης πιθανό να αποκλειστούν από τους Αγώνες, αν και οι διοργανωτές δεν έχουν ακόμη λάβει την οριστική απόφαση, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του «Τόκιο 2020» Τοσίρο Μούτο σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Μούτο τόνισε ότι η απόφαση σχετικά με τους εθελοντές ήταν λυπηρή, αλλά οι διοργανωτές ήθελαν να αποφασίσουν τώρα, ώστε να μην υπάρχει σύγχυση για εκείνους τους ανθρώπους στο εξωτερικό που περίμεναν μια απόφαση, ώστε να προγραμματίσουν ανάλογα.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν το περασμένο Σάββατο (20/3) την απόφασή τους να μην επιτρέψουν σε θεατές από το εξωτερικό να παρακολουθήσουν τους Αγώνες και για το λόγο αυτό θα επιστρέψουν περίπου 600.000 εισιτήρια που είχαν διατεθεί για τους Ολυμπιακούς και άλλα 30.000 για τους Παραολυμπιακούς στο εξωτερικό.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Άδ. Γεωργιάδης: Φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων - Τι είπε για την προστασία Α’ κατοικίας

Περισσότεροι από 110.000 εθελοντές είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής αναμένοντας από τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων να μάθουν τον ρόλο που θα τους ανέθεταν να έχουν το καλοκαίρι στους Αγώνες. Οι εθελοντές φροντίζουν τα πάντα, από τη μετάφραση και την καθοδήγηση των ανθρώπων μέχρι και τη διαχείριση των χώρων στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται από όλο τον κόσμο και από διάφορες κοινωνικές αλλά και ηλικιακέςομάδες, από φοιτητές μέχρι και συνταξιούχοι.

Ο Μούτο είπε όμως, ότι θα γίνουν εξαιρέσεις για εθελοντές με εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με συγκεκριμένα αθλήματα και ότι σε αυτούς τους εθελοντές θα σταλούν μεμονωμένες ειδοποιήσεις. Πάντως, δεν διευκρίνισε πόσες εξαιρέσεις θα χορηγηθούν. Το “Kyodo News” ανέφερε ότι οι διοργανωτές ενδέχεται να επιτρέψουν την είσοδο στην Ιαπωνία σε περίπου 500 ξένους εθελοντές.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ