Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηλά στη τουριστική λίστα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου λόγω χαμηλού κόστους

Σημαντική αύξηση της ζήτησης για ταξίδια σε νησιά του Βορείου Αιγαίου δείχνουν τα στοιχεία κρατήσεων και επιβατικής κίνησης των εγχώριων αεροπορικών εταιρειών.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εκτόξευση των τιμών σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς σε συνδυασμό με την προσφορά σημαντικών εκπτωτικών πακέτων από τις αεροπορικές έχουν ενισχύσει την προτίμηση των τουριστών για περιφερειακά μέρη, όπως η Λήμνος, η Λέσβος, η Χίος, Σάμος και Ικαρία.

Σε ποσοστό άνω του 40% διαμορφώνεται η επιβατική κίνηση στη Λήμνο που προσελκύει ταξιδιώτες λόγω και του πιο προσιτού κόστους διαβίωσης, σε σχέση με τουριστικούς προορισμούς οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ζήτησης.

Επίσης, η λίστα των προορισμών με σημαντική αύξηση στην επιβατική κίνηση περιλαμβάνει νησιά του Βόρειου και του Ανατολικού Αιγαίου, δηλαδή την Ικαρία, τη Χίο και τη Λέσβο.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Αποκλεισμός – βόμβα της Ρωσίας από Ολυμπιακούς Αγώνες και Μουντιάλ

Σε σχέση με τα εν λόγω νησιά, μικρότερους ρυθμούς αύξησης της ζήτησης – αλλά μεγαλύτερους σε σχέση με το 2022– καταγράφει η Σάμος γεγονός που αποδίδεται ως επί το πλείστον στην περιορισμένη χωρητικότητα των υποδομών τους.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ