Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιταλία: Τουρίστας «ξάπλωσε» σε γλυπτό 200 ετών σε μουσείο και το… έσπασε (ΒΙΝΤΕΟ)

Το γύψινο μοντέλο του 19ου αιώνα ενός διάσημου έργου του Ιταλού γλύπτη Αντόνιο Κανόβα έπεσε «θύμα» της ατζαμοσύνης ενός τουρίστα, που θεώρησε καλή ιδέα να… ξαπλώσει πάνω του ποζάροντας για μια φωτογραφία.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o τουρίστας (ένας 50χρονος Αυστριακός) έγειρε πάνω στο γλυπτό που απεικονίζει την «Παυλίνα Βοναπάρτη – Μποργκέζε ως Venus Victrix», θέλοντας να βγει μαζί της μια αναμνηστική φωτογραφία. Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσει κατά λάθος τρία δάχτυλα του γύψινου μοντέλου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο μουσείο Gypsotheca Antonio Canova στο Ποσάνιο της επαρχίας Τρεβίζο, στις 31 Ιουλίου.

Το υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας του μουσείου δείχνει τον άνδρα (του οποίου το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί) να «πηδάει» πάνω στη βάση του αγάλματος, με την απότομη κίνησή του να οδηγεί στη θραύση των δακτύλων.

canova-1

Μιλώντας στο CNN, η τοπική αστυνομία αποκάλυψε ότι ο άνδρας είχε επισκεφθεί το μουσείο με ένα γκρουπ συμπατριωτών του. Το συμβάν σημειώθηκε όταν απομακρύνθηκε από τους φίλους του και «ξάπλωσε» πάνω στο άγαλμα για να φωτογραφηθεί μαζί του. Δεν αποκλείεται, πέρα από τα δάχτυλα, να έχει υποστεί ζημιά και η βάση του γλυπτού, λένε ειδικοί.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Υδροστρόβιλος «χτύπησε» τη Ρόδο – Τρομαγμένοι οι κάτοικοι έτρεχαν να σωθούν

Ο Αυστριακός φέρεται να εντοπίστηκε μέσω των προσωπικών στοιχείων επικοινωνίας που απαιτείται πλέον να δίνουν οι επισκέπτες του μουσείου, στο πλαίσιο του σχεδίου για ιχνηλάτηση επισκεπτών σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού. Όταν επικοινώνησαν μαζί του οι Αρχές, παραδέχτηκε «την ηλίθια πράξη του» και ζήτησε συγγνώμη. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις για τον αδέξιο άνδρα.

 

cano

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, το γλυπτό που έσπασε ο Αυστριακός είναι το αυθεντικό γύψινο μοντέλο από το οποίο ο Κανόβα (1757-1822) δημιούργησε το διάσημο μαρμάρινο άγαλμα, που φιλοξενείται στο μουσείο Μποργκέζε της Ρώμης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ