Το κλασικό κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι το κουλούρι από αλεύρι σίτου και την επικάλυψη από σπόρους σουσαμιού!
Έχει μεγάλη ιστορία αφού πρωτοεμφανίστηκε στην Βυζαντινή εποχή! Αποτελεί μια καλή επιλογή για πρωινό, ή για ενδιάμεσο γεύμα, προσφέρει άμεσα ενέργεια χάρη στους υδατάνθρακες που περιέχει!
Εκτός από την κλασσική συνταγή υπάρχει η δυνατότητα να έχει και κάποια γέμιση γλυκιά ή αλμυρή!
Δείτε την συνταγή από την Φωτεινή Γίτσα
Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
1 φακελάκι μαγιά 250-300 ml
χλιαρό νερό
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το ζαχαρόνερο
400 ml χλιαρό νερό
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Για την γέμιση
Τυρί φέτα
Χαλβά με κακάο
Για την επικάλυψη
Σουσάμι
Μαύρο σουσάμι