Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανακότα με μαρμελάδα φράουλα

Πανακότα – Υλικά για 6 άτομα

  • 1 ½ λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 6 φύλλα ζελατίνας
  • μαρμελάδα φράουλας

Εκτέλεση για την πανακότα

  1. Βάζετε αρχικά τη ζελατίνα σε κρύο νερό.
  2. Ζεσταίνετε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, διαλύετε τη ζάχαρη και το μέλι στην κρέμα και περιμένετε μερικά λεπτά να βγει το άρωμα από το μέλι.
  3. Όσο η κρέμα είναι ακόμα ζεστή, διαλύετε μέσα της τα στραγγισμένα φύλλα ζελατίνας.
  4. Ύστερα βάζετε την κρέμα σε ποτήρια ή σε μπολάκια.
  5. Την αφήνετε 4 ώρες στο ψυγείο για να πήξει.
  6. Προτού σερβίρετε, βάζετε στην επιφάνεια κάθε ποτηριού μαρμελάδα φράουλας.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Φασόλια γίγαντες φούρνου με χωριάτικα λουκάνικα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ