Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοκολατένια τάρτα με φουντούκια

Σοκολατένια τάρτα – Υλικά για 6 άτομα

Για τη ζύμη

  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια σιμιγδάλι
  • 10 γραμμάρια μαγιά
  • 10 γραμμάρια αλάτι
  • 50 ml λάδι
  • 375 ml νερό

Για τη γέμιση

  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 3 μπανάνες
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κούπα χοντροκομμένα φουντούκια

Εκτέλεση για τη σοκολατένια τάρτα

Για τη ζύμη

  1. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε το νερό με το λάδι και την μαγιά και το ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
  2. Την αφήνουμε στην άκρη μισή ώρα να φουσκώσει.

Για τη συναρμολόγηση ζύμης – γέμισης

  1. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε το ζυμάρι μας. Το αφήνουμε στο ψυγείο άλλα 30 λεπτά.
  2. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω στη ζύμη και τις ροδέλες από τις μπανάνες μαζί με τα χοντροκομμένα φουντούκια.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Γαλακτομπούρεκο με καταΐφι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ