Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στήθος κοτόπουλο με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας

Κοτόπουλο – Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. αρμύρα
  • 1/8 φλ. τσαγιού αποξηραμένο τριμμένο ψωμί
  • 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα με μέλι
  • Μία κονσέρβα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση για το Κοτόπουλο

  1. Τοποθετήστε το ψωμί σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων. Προσθέστε το κοτόπουλο, κλείστε καλά τη σακούλα και ανακινήστε έως ότου το κρέας καλυφθεί από το τριμμένο ψωμί.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετήστε το λάδι και ζεστάνετε σε μεσαία φωτιά.
  3. Προσθέστε το κρέας κοτόπουλου και σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά. Κλείστε με το καπάκι και χαμηλώστε τη φωτιά.
  4. Προσθέστε το κρασί, την αρμύρα, το αλάτι και τα μανιτάρια και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτεί καλά.
  5. Αφαιρέστε το κρέας κοτόπουλου και τα μανιτάρια με μία κουτάλα και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο.
  6. Μέσα στην κατσαρόλα προσθέστε το χυμό λεμονιού και την μουστάρδα και ανακατέψτε καλά. Αφήστε να πάρει μια βράση και περιχύστε στο κοτόπουλο.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Σπιτικό λικέρ ρόδι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ