Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανία: Νεκρός Έλληνας μετανάστης στο κελί του – Το βίντεο σύλληψής του προκάλεσε σάλο

Μία περίεργη υπόθεση έρχεται από το Βούπερταλ της Γερμανίας, η οποία προκαλεί ερωτηματικά και φαίνεται να έχει πολλά παρακλάδια. Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες είναι γνωστό πως ο Γιώργος Ζαντιώτης, ένας 25χρονος μετανάστης στη Γερμανία, έχασε τη ζωή του στο κελί όπου κρατούνταν. Λίγες ημέρες νωρίτερα συνελήφθη με το περιστατικό να θυμίζει την υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ.

Η επίσημη εκδοθεί των αρχών του Βούπερταλ είναι πως ο 25χρονος Έλληνας έχασε τις αισθήσεις του, μέσα στο κελί όπου κρατούνταν την ώρα που γιατρός του έπαιρνε δείγμα αίματος προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Ωστόσο, στα social media γίνεται αναφορά για αστυνομική βία και το βίντεο από τη σύλληψή του θυμίζει πολύ τη σύλληψη του Τζορτζ Φλόιντ!

Ήταν 2 Νοεμβρίου όταν η αστυνομία κλήθηκε έξω από ένα κλαμπ του Βούπερταλ ύστερα από τηλεφώνημα για καυγά ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα είναι η μεγαλύτερη αδερφή του.

Το βίντεο που δείχνει τη στιγμή της σύλληψης έκανε share και ο Γερμανός δημοσιογράφος Sebastian Weiermann. Στο βίντεο φαίνονται αστυνομικοί να κρατούν στο έδαφος τον άνδρα, πιέζοντάς τον ενώ είναι μπρούμυτα και μια γυναίκα να φωνάζει πως αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό.

Με το hashstag #GiorgouZantioti πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν το θάνατο του 25χρονου Έλληνα και ανέφεραν πως πρόσφατα είχε κάνει εγχείρηση στο στομάχι, ενώ αναφέρεται και πως τη στιγμή της σύλληψης οι αστυνομικοί τον πάτησαν στο κεφάλι.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Έργα ανάπλασης στη δυτική πλευρά της πόλης επιθεώρησε ο Κ. Ζέρβας

Για τον μυστήριο θάνατο του Γιώργου Ζαντιώτη στα κρατητήρια του Βούπερταλ έχει ξεκινήσει έρευνα από την αστυνομία του Χάγκεν, σύμφωνα με το grland.info.

Η εισαγγελία του Βούπερταλ σε ανακοίνωσή της την Κυριακή (07.11.2021, δηλαδή πέντε (!) μέρες μετά το περιστατικό) αναφέρει ότι ο 25χρονος Έλληνας μετανάστης πέθανε ενώ γιατρός του έπαιρνε αίμα για δειγματοληπτικό έλεγχο και πως η ιατροδικαστική εξέταση δεν αποκάλυψε κανένα στοιχείο βίας ή εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με την έρευνα, ο θάνατός του προκλήθηκε πιθανότατα από υποκείμενη ασθένεια σε συνδυασμό με την κατανάλωση ναρκωτικών.

Το βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης προκάλεσε σάλο στα social media, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που είδαν ομοιότητες με τη στιγμή της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, με τους αστυνομικούς να πιέζουν στο έδαφος τον 25χρονο Έλληνα και να μην ακούν τις εκκλήσεις να σταματήσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ