Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστρέφει ο Κούγιας ως δικηγόρος της Πισπιρίγκου -Αίτημα να καταθέσουν δύο γενετιστές

Αίτημα να κληθούν να καταθέσουν δύο ειδικοί γενετιστές από το εξωτερικό ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων υπέβαλε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ενώ ήταν προγραμματισμένη η έναρξη της απολογίας της 34χρονης για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, η κατηγορούμενη παρέδωσε εγγράφως το αίτημά της και ζήτησε να έρθουν στο δικαστήριο να καταθέσουν μια ανοσολόγος εξειδικευμένη στα αυτοάνοσα και ένας καθηγητή ιατρικής γενετικής, οι οποίοι, σύμφωνα με το αίτημα, «πιστεύουν ότι οι έρευνες για τα αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας δεν είναι επαρκείς» και ότι «δεν ήταν πλήρη ο γονιδιακός έλεγχος».

Η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος. «Το αίτημα όπως εισάγεται από την κα κατηγορουμένη. Έχουν κάνει κάποια γνωμοδότηση; Υπάρχει κάποιο στοιχείο που αφορά ελλείψεις στον γονιδιακό έλεγχο; Η υπεράσπιση και η κατηγορούμενη δεν ήταν παρούσες όταν εξετάζαμε για το γονιδιακό έλεγχο. Αμφισβήτηση για γονιδιακό έλεγχο δεν είχαμε μέχρι σήμερα», σημείωσε η εισαγγελέας.

Η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος και η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου να ξεκινήσει άμεσα.

Οι τρεις διορισμένες από το δικαστήριο συνήγοροι υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου επέμειναν στο αίτημα και ζήτησαν η εξέταση των επιστημόνων να γίνει παρουσία και του Μάνου Δασκαλάκη.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, ωστόσο η πρόεδρος απευθυνόμενη προς την υπεράσπιση είπε ότι εάν υπάρχει κάποιος μάρτυρας υπεράσπισης στο δικαστήριο μπορεί να καταθέσει.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Βίντεο-ντοκουμέντο με ηλικιωμένη να κακοποιεί ετοιμοθάνατη γάτα στη Νίκαια

Επιστρέφει ο Αλέξης Κούγιας στην δίκη Πισπιρίγκου

Μετά την απόρριψη του αιτήματος η Ρούλα Πισπιρίγκου ανακοίνωσε στο δικαστήριο την πρόθεση του Αλέξη Κούγια να επιστρέψει στη δίκη.

Κατηγορούμενη: Θέλω να παύσω τους νέους δικηγόρους μου και να διορίσω τον κ.Κούγια.
Πρόεδρος: δηλαδή να ανακαλέσουμε εμείς το διορισμό; Και ποιες από αυτές;
Κατηγορούμενη: Δεν έχουν έρθει σε καμία επικοινωνία με εμένα και δεν νομίζω να έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας. Επικοινώνησα με τον κ.Κούγια και δέχθηκε να επιστρέψει. Μόνο μία ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου.
Εισαγγελέας: Αυτό προβλέπεται από τη δικονομία, να γίνει δεκτό.
Πρόεδρος: Δηλαδή εσείς θέλετε διακοπή;
Κατηγορούμενη: Να διακόψετε και να επανέλθει ο κ.Κούγιας με την κα Μπάκα και την νέα συνήγορο.

Το δικαστήριο δέχθηκε την αίτηση της κας κατηγορουμένης. Ανακάλεσε το διορισμό των δύο εκ των τριών συνηγόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ