Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Ιστορικό διατηρητέο γίνεται ξενοδοχείο 5 αστέρων – Ποιος επιχειρηματίας κάνει την επένδυση

Μέσα στα επόμενα χρόνια η Θεσσαλονίκη θα έχει ακόμα ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο το οποίο θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Τι προβλέπουν τα σχέδια του έργου που θα αγγίξει τα 6.000.000 ευρώ…

Ένα ιστορικό διατηρητέο που μετράει έναν αιώνα ζωής, θα μετατραπεί μέσα στα επόμενα χρόνια, σε ένα υπερλούξ ξενοδοχείο, το οποίο αναμένεται να γίνει σημείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη. Ο επιχειρηματίας Κώστας Αμοιρίδης έχει ήδη έτοιμα τα πλάνα του και περιμένει το πράσινο φως από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να ξεκινήσουν τα έργα. Το κόστος αναμένεται να κυμανθεί από 5 έως 6 εκατομμύρια ευρώ.

Στην αξιοποίηση του άλλοτε Tourist Hotel, πρόκειται να προχωρήσει ο γνωστός Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας Κώστας Αμοιρίδης, ο οποίος αποφάσισε, αυτό το αρχιτεκτονικό διαμαντάκι, αφού το αποκαταστήσει, αναβαθμίσει και αναδείξει, να λειτουργήσει και πάλι ως ξενοδοχείο, έχοντας προηγουμένως σκαρφαλώσει από την 2η, στην 5η κατηγορία.

Ως το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη του έργου που εκτιμάται στα περίπου 5- 6 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το πρώην «Tourist» που βρίσκεται στη γωνία των οδών Μητροπόλεως 21 και Κομνηνών, δηλαδή στην καλύτερη γειτονιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, είναι χαρακτηρισμένο διατηρητέο ως προς το κέλυφος του κτιρίου, οπότε οι όποιες επεμβάσεις αποκατάστασης και αναβάθμισης θα πρέπει να εγκριθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Εφ’ όσον ολοκληρωθούν οι κρίσιμες αυτές εγκριτικές διαδικασίες, θα ακολουθήσει η έκδοση της οικοδομικής αδείας και το κατασκευαστικό τμήμα του έργου. Εκτιμάται ότι το νέο ξενοδοχείο, θα ανοίξει στα επόμενα δύο έως τέσσερα χρόνια. Το ακίνητο του πρώην «Τourist», πέρασε στην ιδιοκτησία του κ. Αμοιρίδη πριν ένα χρόνο, όταν και το απέκτησε από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και την οικογένεια Παπαϊωάννου.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Γεωργιάδης: Έρχονται μέτρα για τη μείωση των τιμών στο ρεύμα

Ο σχεδιασμός προβλέπει, την επέκταση του κτιρίου καθ’ ύψος, ώστε να δημιουργηθούν περισσότεροι χώροι φιλοξενίας πελατών στο ξενοδοχείο, του οποίου η δυναμικότητα ήταν κοντά στα 30 δωμάτια. Σημειώνεται ότι το κτίριο αποτελείται από ισόγειο με δύο καταστήματα και είσοδο ξενοδοχείου, τρεις ορόφους και όροφο σε εσοχή όπως και υπόγειο με βοηθητικούς χώρους.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, το αναβαθμισμένο ξενοδοχείο, θα διαθέτει 52 υπερλούξ δωμάτια και σαν ξενοδοχείο 5ης κατηγορίας, εστιατόριο, lobby φυσικά, αίθουσα ευεξίας  – εκγύμνασης , εν ολίγοις τις κοινόχρηστες υποδομές και υπηρεσίες που συνοδεύουν ένα ξενοδοχείο πολυτελείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ