Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μάχη έδωσαν περαστικοί να σβήσουν φλεγόμενο Ι.Χ. (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεπορτάζ – Βασίλης Παναγιωτίδης

Από θαύμα και μετά την άμεση βοήθεια περαστικών σώθηκαν δύο γυναίκες όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσαν παραδόθηκε στις φλόγες το βράδυ της περασμένης Κυριακής. “Γυρνούσα στο σπίτι περίπου, στις 11:30 το βράδυ και ξαφνικά είδα στο απέναντι ρεύμα δύο γυναίκες να τρέχουν προς το βενζινάδικο και το αμάξι να βγάζει καπνούς από μπροστά από τον προφυλαχτήρα και από κάτω να έχει λίγο φως σαν φωτιά”, διηγείται στην σελίδα “Ρεπορτάζ Δρόμου”, ο Θοδωρής Γοστροφίδης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Ο ίδιος μας ανέφερε τι ακολούθησε λέγοντας: “Σταμάτησα με το αμάξι, έβαλα alarm, πήδηξα απέναντι με τον πυροσβεστήρα, προσπάθησα να το σβήσω, αλλά δεν κατάφερα και πολλά. Άμεσα ήρθε και ένα άλλο παλικάρι από το βενζινάδικο με έναν μεγάλο πυροσβεστήρα και τον αδειάσαμε πάνω στο αμάξι. Η φωτιά κόπασε στην αρχή, ύστερα ξανά πήρε. Μάλλον είχαν αρπάξει τα λάδια και έσταζε φωτιά από κάτω”.

Στην συνέχεια ο κ. Γοστροφίδης τόνισε: “Έτρεξα πήρα έναν δεύτερο πυροσβεστήρα, ενώ οι γυναίκες είχαν μείνει μακριά και απλά κοιτούσαν και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι, αδειάσαμε και τον δεύτερο πυροσβεστήρα, η φωτιά όμως συνέχιζε, δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Σταμάτησε και ένας άλλος περαστικός και μας έδωσε έναν ακόμα πυροσβεστήρα, όμως επειδή το αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά δίπλα σε άλλα αυτοκίνητα όλοι φοβηθήκαμε μην σκάσουν και τα υπόλοιπα. Φοβόμασταν να μην σκάσει και αυτό, δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Πραγματικά φοβηθήκαμε όταν άρχισε να παίρνει φωτιά και μέσα το ταμπλό και εκεί καταλάβαμε πως δεν πρόκειται να σβήσει, οπότε εγώ άνοιξα απλώς την πίσω πόρτα πήρα την τσάντα της γυναίκας και μία μεγάλη σακούλα με πράγματα που είχε, άνοιξα και το πόρτ μπαγκάζ και έβγαλα την βαλίτσα της και μετά όλοι απομακρυνθήκαμε. Οι περαστικοί περνούσαν από δίπλα αλλά δεν σταμάτησε κανείς να βοηθήσει ενώ μας έβλεπαν που είχαμε φρικάρει.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Εύα Καϊλή: Άντεξα και αντέχω για το παιδί μου

Να σημειωθεί πως στο σημείο έσπευσαν δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ και απέκλεισαν τον χώρο και στην συνέχεια ήρθε η πυροσβεστική υπηρεσία που έσβησε την φωτιά χωρίς όμως να καταφέρει να σώσει το όχημα που καταστράφηκε ολοσχερώς. “‘Όταν έφτασε η πυροσβεστική το αμάξι είχε παραδοθεί ήδη στις φλόγες, έκανε δύο με τρία πάφ, ευτυχώς δεν έκανε μεγάλη έκρηξη όπως περιμέναμε, γιατί η γυναίκα μόλις είχε γεμίσει το ρεζερβουάρ” ανέφερε επίσης ο κ.Γοστροφίδης.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ