Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Τζούλιαν και τα όμορφα σκυλιά του από άμμο που ομόρφυναν την Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Του Βασίλη Παναγιωτίδη 

Είναι ο Τζούλιαν, είναι από την Ρουμανία και ήρθε στην Ελλάδα μόλις για μερικές μέρες, όμως με το που πάτησε το πόδι του στην Θεσσαλονίκη έκανε αισθητή την παρουσία του μέσα από την τέχνη του. Τι έκανε ; Κατασκεύασε δύο υπέροχα σκυλάκια από νερό και άμμο. Όπως μας είπε χρειάστηκε μόλις δύο ώρες για να δημιουργήσει αυτό το έργο τέχνης που τράβηξε τα βλέμματα των περαστικών από την πρώτη στιγμή. Μας ανέφερε ότι αυτό είναι το επάγγελμά του τα τελευταία χρόνια. Δεν ξέρει Ελληνικά, ξέρει πολύ λίγα Αγγλικά, αλλά μιλάει καλά Ισπανικά και Ιταλικά.

Ο λόγος; Ταξιδεύει σε αυτές τις χώρες και δημιουργεί διάφορα έργα τέχνης από νερό και άμμο για να ζήσει. Μας τόνισε πως στην Ρουμανία δούλευε στην οικοδομή, όμως τα χρήματα ήταν λίγα και δεν έφταναν για να μεγαλώσει τα τέσσερα παιδιά και την σύζυγό του. Μάλιστα μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε δεν μπορούσε πλέον να δουλέψει εκεί. Τότε όπως σημείωσε σκέφτηκε να κάνει επάγγελμα την τέχνη που είχε μάθει απο τον πατέρα του και να ταξιδεύει στον κόσμο.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  ΜΑΤ εμποδίζουν τους φοιτητές να πλησιάσουν το ΑΠΘ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Ελλάδα ήρθε πρώτη φορά και κοιμάται μέσα στο φορτηγάκι του, το οποίο όπως μας είπε το πάρκαρε σε ένα ελεύθερο πάρκινγκ που βρήκε στην Θεσσαλονίκη, γιατί δυστυχώς η τσέπη του δεν βαστούσε για να το πάει σε ιδιωτικό.

   

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ