Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πατάτες ογκρατέν με τσένταρ και θυμάρι

Πατάτες ογκρατέν – Υλικά

  • 8 μεσαίες πατάτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο αλατισμένο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ. γλ. φρέσκο θυμάρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τσένταρ τριμμένο
  • Αλάτι

Εκτέλεση για τις πατάτες ογκρατέν

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε ροδέλες τις πατάτες.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε μέτρια- υψηλή φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5- 7 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, 2 κ. γλ. αλάτι και πιπέρι και αφήστε να σιγοβράσει.
  5. Ρίξτε στην κατσαρόλα τις πατάτες και σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 30- 35 λεπτά.
  6. Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί.
  7. Πασπαλίστε με το τριμμένο τσένταρ και ψήστε για περίπου 20- 25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Λουκουμάδες φούρνου χωρίς τηγάνι -Γίνονται πανεύκολα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ