Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τους πρώτους υπόγειους κάδους στην Θεσσαλονίκη επιθεώρησε ο Ζέρβας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Την τοποθέτηση των πρώτων υπόγειων κάδων απορριμμάτων στον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη επιθεώρησε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκο Ζεϊμπέκη.

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο είχε «παγώσει» και πλέον παίρνει «σάρκα και οστά».

Ο σχεδιασμός του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκο Ζεϊμπέκη, προβλέπει σε αυτή τη φάση και με ορίζοντα περίπου τριών μηνών την τοποθέτηση συνολικά 59 συστημάτων υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης στην πλατεία Φαναριωτών, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στην Καρόλου Ντηλ, στην Αλεξάνδρου Σβώλου, στην Ερμού, στον άξονα της Αριστοτέλους, στην πλατεία Άθωνος, στα Λαδάδικα καθώς και στην πλατεία Χρηματιστηρίου.

«Πρόκειται για μια ξεχωριστή στιγμή. Εκπληρώνουμε ένα όνειρο των δημοτών και της διοίκησης» σχολίασε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Ζεϊμπέκης.

Σύμφωνα με τον δήμο Θεσσαλονίκης, η Διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα επιδόθηκε σε έναν μαραθώνιο, ώστε να θέσει σε τροχιά υλοποίησης το έργο της τοποθέτησης υπόγειων κάδων, το οποίο θα επιφέρει τομές στη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και συγχρόνως θα αναβαθμίσει σημαντικά τον δημόσιο χώρο και το περιβάλλον.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Θεσσαλονίκη: Άστεγος έβγαλε μαχαίρι και απείλησε δημοτικούς υπαλλήλους

«Ήρθαμε να κάνουμε τη δουλειά και ότι υποσχόμαστε θα το κάνουμε στην ώρα του και με το καλύτερο δυνατόν τρόπο. Η Θεσσαλονίκη δεν θα είναι πλέον η πόλη των χαμένων ευκαιριών, της κουβέντας, της διαβούλευσης, του δεν πειράζει και του δεν βαριέσαι» τόνισε ο κ. Ζέρβας, συμπληρώνοντας ότι στην πόλη αξίζουν πολλά και ότι θα γίνουν.

Την περασμένη άνοιξη ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε προκηρύξει νέο διαγωνισμό για την υλοποίηση του έργου. Όπως αναφέρουν κύκλοι του δήμου, μέσα σε χρόνο ρεκόρ, παρά τις δυσκολίες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει, η νέα Δημοτική Αρχή κατάφερε να απεμπλέξει όλες τις διαδικασίες και πλέον η τοποθέτηση των πρώτων υπόγειων κάδων στο κέντρο της πόλης αποτελεί πραγματικότητα.

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ