Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ψήσιμο του οβελία στο “διαφορετικό” Πάσχα της πανδημίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τις μακραίωνες παραδόσεις και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις, γιορτάζουν σε κάθε γωνιά της χώρας οι Έλληνες το Πάσχα.
Στο Περιβόλι Γρεβενών, τα κάρβουνα άρχισαν να καίνε νωρίς το πρωί και οι σούβλες με το αρνί πήραν φωτιά. Συγγενείς και φίλοι μαζεύτηκαν για να γιορτάσουν τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τηρώντας όμως όλα τα απαραίτητα μέτρα. Στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, μια οικογένεια γιόρτασε και έψησε το αρνί στην αυλή του σπιτιού, μαζί με την 95χρονη γιαγιά.

Αρκετοί ήταν οι Θεσσαλονικείς που έκαναν το πρωί της Κυριακής του Πάσχα τη βόλτα τους στην Περαία, για να δουν λίγη θάλασσα, ενώ κάποιοι δεν δίστασαν ακόμη και να κολυμπήσουν. Την ίδια ώρα, όσοι διατηρούν καταστήματα εστίασης στην περιοχή, δεν βλέπουν την ώρα να ανοίξουν αύριο 3 Μαΐου.

Στα ορεινά χωριά δεν λείπουν τα παράπονα, καθώς οι ηλικιωμένοι περίμεναν τα παιδιά τους, τα οποία δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Η Ουκρανία υπέβαλε αγωγή κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

Στις Πρέσπες, το σούβλισμα του αρνιού γίνεται με την παραδοσιακή χειροκίνητη σούβλα.

Πάσχα στα κοντέινερ έκαναν οι σεισμόπληκτοι στο Δαμάσι.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι με ή χωρίς σούβλα, Πάσχα χωρίς αρνί δεν γίνεται. Έτσι, όσοι δεν μπόρεσαν να ψήσουν, προμηθεύτηκαν το αρνί από τα εστιατόρια που διαθέτουν ντελίβερι.

Όλοι εύχονται του χρόνου να μπορέσουν να ζήσουν τη χαρά της γιορτής, ελεύθεροι, όπως θέλουν και επιθυμούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ