Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά στο Άγιο Όρος: Κοντά στη σκήτη της Αγίας Άννας

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης σε δύσβατη περιοχή στο Άγιο Όρος. Η φωτιά ξέσπασε σε περιοχή κοντά στη σκήτη της Αγίας Άννας, χωρίς να απειλείται.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία στο σημείο της φωτιάς επιχειρούν αυτή την ώρα δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη και κατευθύνονται προς την περιοχή, που είναι βραχώδης και δύσβατη 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα και τρεις πεζοπόρες ομάδες.

Σύμφωνα με το Βήμα Ορθοδοξίας η φωτιά καίει στην περιοχή της Μικράς Αγίας Άννας, στην νοτιοδυτική πλευρά της Αθωνικής Χερσονήσου, ενώ απειλούνται τα κελιά της περιοχής.

Σήμερα για τη Χαλκιδική, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός.

Νεώτερη ενημέρωση

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε δύσβατη δασική περιοχή στην Σκήτη Αγίας Άννας, στο ‘Αγιον Όρος. Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των χερσαίων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης, η φωτιά αντιμετωπίστηκε εγκαίρως, όπως τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υποδιοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμήρογλου.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Φρίκη στη Βραζιλία: Σκυλιά κατασπάραξαν νεογέννητα δίδυμα

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ενώ δεν κινδύνευσαν μοναχοί ή ησυχαστήρια. Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα. Το έργο της πυρόσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από νωρίς στην περιοχή.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ