Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να φτιάξετε σπιτική βάφλα με πραλίνα

Βάφλα – Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ. γάλα
  • 2 κοφτές κ.τ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά
  • 1 κ.τ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • πραλίνα

Εκτέλεση για την βάφλα

  1. Αρχικά, χωρίζετε τους κρόκους από το ασπράδι των αυγών και χτυπάτε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι, το οποίο προσθέτετε στο τέλος σιγά σιγά ενώ ταυτόχρονα συνεχίζετε να ανακατεύετε.
  3. Αφού γίνουν όλα τα υλικά ένας χυλός, ρίχνετε μέσα (και πάλι σιγά σιγά) την μαρέγκα ώστε να ενοποιηθούν.
  4. Στη συνέχεια, με μία κουτάλα ρίχνετε το μείγμα σε δόσεις στη βαφλιέρα, τόσο κάθε φορά ώστε να βγει μια φουσκωτή βάφλα.
  5. Μετά από 3-4 περίπου λεπτά είναι έτοιμες.
  6. Αλείψτε με πραλίνα και σερβίρετε.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Σπιτικές κροκέτες πατάτας με μανιτάρια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ