Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαρδαλιάς από Θεσσαλονίκη: Δεν τίθεται ζήτημα για ρεβεγιόν (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και άλλους τοπικούς φορείς, πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, με αντικείμενο συζήτησης τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Σε δηλώσεις του ο κύριος Χαρδαλιάς υποστήριξε ότι « η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και ότι υπάρχει ικανοποίηση που έστω και αργά αλλά σταθερά υπάρχει μείωση των κρουσμάτων, όμως δε πρέπει σε καμία περίπτωση αυτό να δωσει τη λάθος μετάφραση». «Την ίδια στιγμή που τα κρούσματα δείχνουν να μειώνονται, η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει σταθερή. Για παράδειγμα μπορεί να βρισκόμαστε στον ίδιο αριθμό κρουσμάτων που βρισκόμασταν κατά την 26η Οκτωβρίου, αλλά στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας παραμένουν τα προβλήματα», τόνισε φέρνοντας το παράδειγμα της Κατερίνης.

Οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά σημαντικές και θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι η πιθανότητα που δίνεται για μικρή χαλάρωση τις ημέρες ανήμερα των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς δε θα πρέπει να συνδυαστεί με κατάχρηση αυτού του δικαιώματος. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να βρεθούμε πολύ κοντά στους δικούς μας, που μας έχουν λείψει, όμως τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν. Αν μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό για να μπορέσουμε να βρεθούμε και πάλι μετά από μερικούς μήνες όλοι μαζί αγκαλιασμενοι με ασφάλεια και χωρίς να έχουμε ρισκάρει την ζωή συνανθρώπων μας και είναι πάρα πολύ σημαντικό. Κάνω έκκληση, παράκληση, σε όλους τους ανθρώπους της Κεντρικής Μακεδονίας, συντεταγμενα με τη σοβαρότητα που αντιμετωπίστηκε μέχρι τώρα από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου το ζήτημα του επιδημιολογικού φορτίου της περιοχής και τις επόμενες μέρες να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί».

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Φοιτητές του ΑΠΘ ανήρτησαν τεράστιο πανό για το Πολυτεχνείο (ΦΩΤΟ)

«Η οποιαδήποτε κατάχρηση της δυνατοτητας που δίνεται για να μπορέσουμε να βρεθούμε με τους πιο κοντινούς μας, μπορεί να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που στιγμιαία θα λύσει. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για ρεβεγιόν, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για άρση του lockdown, παραμένουμε σε πολύ αυστηρά μέτρα, θα ελεγχθούν σαρωτικα οι μετακινήσεις ειδικά μετά τις 10 το βράδυ. Ζητάμε όλοι να είναι δυό φορές προσεχτικοί. Πολύ εύκολα αν δεν προσέξουμε θα επανέλθουμε στις ίδιες καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε πριν λίγα εικοστρετάωρα»

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, υπογράμμισε και εκείνος πως παρά τη μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και του ιικού φορτίου στα λύματα, η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη. “Αν υπάρξει η οποιαδήποτε χαλάρωση αυτή τη στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος όχι να φτάσουμε στα όρια του το σύστημα υγείας όπως έγινε τις προηγούμενες εβδομάδες αλλά να τα ξεπεράσουμε κατά πολύ“, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας. Απηύθυνε δε και εκείνος έκκληση να μην υπάρξει καμία χαλάρωση την περίοδο των εορτών.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ